Health Tips

Bismillah

Assalamua'laikum..

Hai pembaca yang numi sayangi. Numi nak share ni tentang tips-tips kecantikkan yang boleh numi bagi kepada pembaca di luar sana. Lebih-lebih lagi untuk penjagaan tubuh badan kita. Ingat senang ke nak jaga badan? Kalau tersilap langkah mungkin boleh obese tau!

Jadi sebelum apa-apa terjadi kepada anda mari numi terangkan  punca badan kita mengandungi lemak berlebihan. Iaitu kandungan toksid! Lecturer numi dulu selalu pesan, every morning at least drink a glass or warm water to get rid off toksid.. Wah dah speaking lak dia. Betul! Hubby numi pun macam tu.Kalau boleh awal pagi tu korang kenalah ke tandas untuk membuang segala makanan yang dah reput semalam.

ok, bab buang air sudah. Next consume enough water. Itu bagi sesetengah orang kan memang payah benor lah nak minum sekurang-kurangnya tiga gelas air. Termasuk lah numi dulu. Tapi sekarang, banyak gelas ok numi minum. Ini adalah untuk mencuci buah pinggang kita yang mungkin kotor selepas beberapa kali digunakan untuk filter minuman kita seharian. contohnya Milo, Nescafe, dan banyak lagi lah. Lebih-lebih lagi minuman yang berkaler-kaler tu. Kalau boleh, 3 liter sehari. Biar kulit kita sentiasa lembap dan sihat.

Lagi? Perbanyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Kalau di KL kan memang susah lah bagi numi untuk cari sayur-sayuran yang segar. So apa yang numi dan Dira buat adalah kami akan makan Ulam-ulaman. sebagai contoh: ulam daun cantik manis, pegaga, timun, tomato dan beberapa lagi lah. Kalau korang boleh tengok kebanyakkan nya numi dan Dira akan amek tomato. Khasiat tomato memang banyak, korang Google ok..

Selain itu, exercise jugak penting. Kalau numi, numi lebih selesa dengan yoga. memang syok..! Bagi korang yang nak try lansing gaya Atkins, memang sangat di galakkan. Ramai dah berjaya kurus dengan secara perlahan tetapi kekal.



So, tak susah kan untuk korang kekal sihat dan cantik. Untuk membuang segala toksid dalam badan dengan senang dan menurunkan berat badan, korang wajib mencuba Ovispa: Kurus dengan Hanya merendam kaki. Korang boleh rilex dan rasai perbezaan nya selepas menggunakan Ovispa ini.


Ini antara tips yang numi nak kongsi untuk kesihatan. Dan untuk Tips Mudah Untuk Kaya, tunggu update numi lagi ok..

Assalamua'laikum

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe