4:20 PTG

Bismillah dan Assalamua'alaikum

Apa yang penting kepada Makeup Newbie? 

Ok harini Numi nak list kan beberapa perkara dan benda / Item penting bagi you alls yang nak mula pakai makeup. Tapi sebelum tu korang boleh tengok dulu video ni sampai habis k. 


Ok actually dalam video ni semua item yang diperlukan untuk makeup semua dah cukup. Kecuali, pensil kening. Bagi you alls yang dah ada kening yang perfect, tak perlu dah untuk atur atau alis bulu kening korang jadi tebal-tebal. Mengikut trend makeup sekarang, kebanyakkan MUA di western hanya menggunakan gel brow yang transparent atau brow soap sahaja untuk merapikan kening.

Trend sekarang lebih kepada kening mencanak. Tapi bagi I, better kita gunakan kening yang semulajadi sahaja just apply sedikit brow soap. 


Brow Soap yang I pakai ni adalah Brow Licouz daripada Loc N Lip. Dimana bahan sabun yang I pakai memang semuanya organik dan no added paraben. Bagi korang yang mencari Eye Brow soap yang berbaloi, I suggest you guys try sabun ni ok. 
Full Review akan dibuat on next post. 

Jadi untuk you alls yang baru nak berjinak2 dalam makeup, kene tonton video tu sampai habis ok. :) 

Itu sahaja untuk harini, salam sayang


post signature

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe