PPZ Kini Di Youtube

10:37 PTG


Bismillah dan assalamua’alaikum

Wah raya ni memang numi sakan rayaMana tak nya, dah berpulun kerja kanmasa beraya ni memang tak hadaplahdengan kerja, blog dan perkara yang memeningkan kepala. Tapia da satu habit yang Numi tak kan tinggal adalahmelayari YoutubeKalau korang nak tahuNumi setiapmalam akan layari apps YoutubeNak tengok video apayang paling latest sekarang daripada Youtuber kegemaranNumi dan apa yang trending sekarangKalau tak pun tengok video ceramah dari Ustaz overseas ataupun nak bagilena tidur dengar alunan zikir-zikirNumi tak download tau.. takut berat pulak HandphoneDalam syok-syokdengar zikir tuNumi perasan tentang satu video tentangPPZ di PPZTV channel. 

Korang tahu taka pa itu PPZ?

Kalau korang tak tahuNumi nasihatkan Korang cubatengok video yang PPZTV ni buatSegala info tentangPPZ, zakat, cukai dan banyak lagi yan gmenarik danmenajadi kemusykilan kita sebagai umat Islam bakalterjawab dengan adanya channel PPZTV ini


Sebagai contoh ini, video bertajuk ‘Agih Sendiri VS Bayar di Pusat Zakat’Didalam video initelahpun menjawabpersoalan tentang pembayaran zakat bersama PPZ dimanamereka akan berhubung dengan Baitulmal dan akanmengagihkan kepada fakir miskinKalau kita agih sendirikita akan memberi kepada satu orang miskin sahajaTetapiapabila zakat dibayar di PPZ, zakat akan diagihkan olehpihak Baitulmal dan zakat kita akan pergi ke banyak fakir miskinSenangMudah dan dipercayai



Bahkan, PPZTV ni banyak lagi info tentang zakat dan carapembayaran ceramah dari ustaz-ustaz yang bertauliah untukbercerita tengtaang kepentingang berzakatHaaaoleh ituNumi sarankan korang pergi ke www.youtube.com/ppztvuntuk lihat sendiri info yang Numi cakap iniPerkara yang baik mestilah dikongsikan..

Okey you guys. Numi pun dah subscribe taa PPZTV, jadi senang lah nanti untuk dapat info tentang video terbarumerekaKorang pun kene subscribe okey. ;) 

Salam sayang
Naomie

post signature

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe