SGshop "Jom Shopping" Contest

3:35 PTG


Bismillah dan Assalamua'alaikum semua. Ewah-ewah, syok ye korang shopping dekat SGShop tahun ni. heheh, Numi pun tak nak ketinggalan jugak bershopping di SG Shop. Kepada yang menang contest daripada Blogger Ayue Idris, Numi ucapkan tahniah.. hehe. Numi pun menang jugak, cuma daripada Blogger Aiin Baharom.


Bagi menambah lagi kredit shopping di SGShop, Numi berharap sangat-sangat untuk menang lagi shopping kredit daripada Puan Ayue kita ni. dengar cerita SGShop nak bagi lagi kredit bernilai RM500.. haaa! ye betol semua, RM500 tau umtuk 10 orang pemenang. Jadi, kalau nak menang RM500, jom ikut cara-cara ini untuk korang berpeluang sama menang ye. 

1. Buat satu entry bertajuk : SGshop "Jom Shopping" Contest
2. Letak banner cantik ni dalam blog post korang. 
3. Jawab soalan ini : 
  • Apakah Servis yang ditawarkan oleh SGshop?
  • Senarai 3 items yang korang ingin dapatkan dari SGshop? Dan kenapa korang nak beli item tersebut?

4. Komen link blogpost korang di entry Blog Ayue
5. Share entry korang di Facebook dan sertakan dengan #AyueIdrisXSGshopMalaysia

Senang je korang... okey, Numi dah bagi cara-cara untuk korang join contest ni kan.. Meh bagi chance dekat Numi pulak untuk menjawab soalan-soalan cepumas tu. 

Untuk jawapan soalan pertama:
SGshop menawarkan servis penjualan melalui dalam talian dimana mereka sebagai agen untuk e-comerse website di China. Seperti contoh Taobao, Tmall.com, JD.com dan banyak lagi. Website ecomerce ini adalah dalam bahasa Cina dan SGshop mengambil alih tugas untuk menjual barangan daripada website ini kedalam website SGshop dengan bahasa Inggeris dan Melayu bagi memudahkan pembelian pelanggan di Malaysia.

Jawapan untuk soalan kedua :
Apa 3 item yang Numi nak beli dengan RM500 
i) Digital Kamera Untuk Hari Raya nanti. Kenapa Numi nak beli Digital Kamera ini? 
Sebab kamera digital Numi sekarang dah rosak. huhuh. Nak membeli kamera baru pulak kene pikir 2,3,4,5 kali pulak tu.. haaa. kalau dapat rm500 ni, boleh beli Panasonic Lumix Digital Camera ni. Harga RM346.53 je you alls. Warna ada putih dan hitam. So Numi punya plan nak ambik warna Putih nanti. 


ii) Item ke dua adalah Kasut raya.. 
heheh. Kenapa nak beli kasut raya di SGshop? 
Sebab memang banyak taste I dekat dalam website SGshop ni.. Harga pulak? murah -murah je you alls. dari harga Rm6.50 hingga RM30.00 pun kasut masih lagi cantik-cantik. tak percaya? jom tengok ni. 

Kasut ni berharga RM6.50 je.. Mau x beli.. korang suka warna apa?

Kasut ni berharga RM20.00 murah gilerrr! Numi pilih warna beige tu.. 

High heels ni wajib ada untuk hari raya ye.. RM15 je you alls
Untuk Kasut ni boleh diragakan pada setiap hari. haa, selesa sangat kan. Harga? RM13 je noks. 


iii) Item terakhir sekali adalah Kennel Set ni untuk anak kucing Numi. Apa kennel tu? Haa, kennel tu adalah tempat tidur kucing.. ikutlah nak letak Kucing ka anjing ka, mana pun boleh. Num kesian dengan anak-anak Numi ni tidur atas baju. yang si bulu panjang Bubu dan Alice tu biasa tidur dekat tempat lembut, jadi Numi nak belikan untuk dorang la ni. 
Comel kan? lagi comel kalau Bubu dan Alice duduk situ.. 

Okey. harap entry ini akan memikat hati Puan Ayue untuk pilih Numi as a winner. Amin amin amin.. 

Korang jangan lupa join je. 
Salam Sayang,
Naomie 

 photo a8e15593-b4be-4af0-9fb7-8e4b16ef230c_zpsg5faxsdy.png

post signature

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe