Geram

1:53 PTG

Bismillah

Assalamua'alaikum semua!

Baru-baru ni, siapa perasan Numi punya status 'Geram' dengan satu PR company ni dekat Facebook? haa, kepada yang perasan tu, baguslah. Niat di hati bukanlah nak burukkan company PR tu, tetapi Numi tak nak benda ni jadi lagi kepada Numi dan blogger2 lain. 


Dulu, Numi start blogging sebab nak share dengan readers about my life at campus. Dulu, 1st entry Numi adalah Lawatan ke Palm Oil Mill tau. Jauh sangat dari Niche yang Numi tulis sekarang. hahaha, bila ingat balik, rasa lucu pulak. Yelah, Numi tulis entry tu dalam bahasa Sarawak, jadi readers pun semuanya Sarawakian. 

Tapi sekarang, Numi mula focus kepada niche Lifestyle, Food and Beauty. And soon to come is Travel and Tech. Well, to be honest, I like each niches because they have their own specialties and uniqueness. For instant, Food niche. Numi berpeluang merasa pelbagai jenis makanan baru, dan berkongsi kepada readers Numi tentang nya. Haaa, ada trick sini, Yelah, orang kampung je ingat Food Blogger ni datang cuma nak makan FREE je. 

WTF! ingat makan free ni senang ker ah.! makan memanglah senang, tapi, nak kena ambik gambar, komen tentang makanan, rasa, presentation, premis kedai/restoran, decor, servis dia. Banyak lagi kami kena ambik kira okey.. Jangan kata kami datang Food Review cuma nak makan free sahaja. 
Balik rumah lepas food review, kena edit gambar lagi, bagi gambar nampak cantik, post on social media with captions so on.. Arh..! banyaklah lagi. But still, ada PR @ Closed minded people came to judge us as Food Slavers so on. and the worst part, bila kita dah RSVP for that certain FOOD REVIEW DAN SIAP BAGI REMINDER LAGI ABOUT THE EVENT LAGI, AT LAST they email me ' Sorry miss, we have to cancel your rsvp, bcause your blog does not suits the food review' 

huahahahaaa, aku hanya mampu gelak dengan perangai PR company yang macam ni. Alasan memang tak boleh blah lansung. Sabar je tau, aku dah reshedule balik masa meeting aku sebab nak pgi food review drg, then tiba-tiba they cancel my rsvp for nonsense excuses. huh.. 

But yeah! I may not be the perfect Blogger for your Food Review, but please, do study first about the blogger that you wanted to invite. I pun tak nak dah collaborate with this kind of PR attitude for upcoming events. 

Baik Numi focus kepada Paid Food Review and Product Review. It's more worth it. 
and what, the people who are close to me can get the benefit of Paid Events and Paid Food review. So be nice to me and let's support each other. 

Salam.
post signature

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe