Freelance Social Media Marketing and Beauty & Lifestyle Blogger | Naomie's Carier Begins at home

6:09 PTG

Bismillah
Assalamua'alaikum.

Petang ni Numi bukanlah nak share kempen, launching  atau produk review yang Numi selalu buat di Blog ni. Harini Numi cuma nak bercerita tentang life. Rasa macam lama sangat Numi tak ceritakan perkembangan Numi kan. Bagi yang rapat dengan Numi, memang tahu lah ape yang Numi hadap sekarang ni. Itu pun tak ramai. huhu

Tapi sebelum itu, Numi nak ucapkan tahniah kepada beberapa orang rakan yang dah naik pelamin tu. Maaf dan ampun sangat tak dapat attend korang punya wedding. Tapi Numi kirimkan doa bahagia hingga akhir hayat tau untuk korang.Amiinnn..

Okey. ramai yang tanya Numi, ape yang Numi buat as a carier? Ape yang engko buat sebenarnya? 
Yes! I'm a chemical engineer graduate. 6 tahun belajar Chemical Engineer di Kuching and di Shah Alam. Tapi Numi memilih bidang lain as a carrier. Numi lansung tak minat Chemical Engineering, and I know, If i got the offer to become one, I'll get stress up and may become mad... huhuh

Ape yang Numi buat sekarang? 


Well, for starting, I'm a full time blogger. Beauty and Lifestyle bloggers. Itu memang sejak dari zaman uni lagi yer. I dan buat kerja Blogging ni for 2 years now. Selain daripada itu, Numi jugak baru bermula dengan Freelance Social Media & marketing untuk beberapa buah startup company area Shah Alam. Alhamdulillah. 
Social Media Marketing memang sangat penting sekarang. Untuk startup business memang kena ada social media platform like FB page, Instagram, twitter, Blogs / Website and etc to make people know about your company. Thus, If you don't have the time to manage it,mine as well you hire somebody who can manage it for you. So that's what my job is..  

Antara feedback dari my client: 





(Kepada startup company yang nak hire Freelance Social Media & marketing Executive, boleh email me at : nurmikalthumjulai@gmail.com Numi akan reply ASAP) 

Tapi mana dapat ilmu2 ni ? 

Numi belajar sendiri yer. Nak beli buku di MPH tak mampu lagi. Harga buku pun ratus2, jadi kita duduk lah di MPH belajar dan baca main points to become one. You see, my husband is a full time contractor class D, so he barely have time for me. Kalau satu hari tu Numi ada banyak event, Numi dan husband akan keluar awal pagi, dan I akan tunggu di KL sentral untuk tunggu dia Pick-Up. Jadi masa yang terluang tu, Numi akan ke MPH atau buat blogpost di coffee house. 
****
Last year, Numi ada apply kerja in this position di beberapa buah local company, tapi satu pun tak melekat. Mungkin sebab I ni tak de pengalaman kot.. Tapi, No worries, Rezeki Allah tu ada di mana-mana jer. Tak de disitu, di tempat lain mungkin ada. 
Itu yang Numi selalu pesan dengan diri sendiri. Although me and hubby struggles to get a life, the main points in life is to have PATIENCE. SABAR dengan semuanya. sabar dalam 5 tahun pertama perkahwinan. Siapa cakap orang yang kawin ni senang hidupnya. Oh! nooo you guys, This is the critical moment in your life. So, have patience and faith in Allah. 
Jadi, Numi sekarang adalah Beauty & Lifestyle Blogger, Social Media & Marketing Executive + Entrepreneur. Kepada korang yang tak tahu lagi, Numi sekarang baru berjinak-jinak dengan Muslimah Hijab industry. Yes guys! Numi jual Shawl untuk muslimah. Jadi kepada koran gyang nak tengok koleksi terbaru Nurmika MY, boleh pergi ke official Facebook : Nurmika MY.
 
Last but not least, Numi harap sangat selepas 5 tahun dari sekarang Numi akan menjadi lebih berjaya dari sekarang. Dan bila Numi baca balik blogpost ini, Numi dah boleh cakap " aku dah berjaya lakukannya" 
Kepada kawan-kawan Numi yang tak dapat kerja tu, Korang buat lah sesuatu yang korang minat dan jadikan sebagai kerjaya. In Sya Allah, akan ada jalan untuk korang. 
Amiinn.. 
Salam Sayang.. 
post signature

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe