[PRODUK REVIEW] : Garden Of Eden Tea Tree E & Natur E oil

11:30 PG

Bismillah
Assalamua'alikum semua!

Harini Numi nak share dengan korang 2 produk yang baik untuk kulit. Ye lah kan, semua orang nak kulit licin bak porcelin dan tanpa sebarang parut atau merah-merah bekas gigit nyamuk bagai. heheh. Jadi untuk itu, Numi nak share denagn korang minyak ajaib daripada Garden of EDEN : Tea Tree E Protects and Repair Skin dan Nature E Scar Serum.

Kalau nak tau ape kelebihan kedua minyak ajaib ini, meh sambung baca lagi okey ...
Pada asalnya kedua minyak ini adalah untuk bayi. Oleh kerana Numi pun tak dapat baby lagi kan, ape kata Numi try untuk diri sendiri dulu. Haritu masa balik ke kampung Segamat, kampung husband di landa banjir kilat. Jadi, banyak lah serangga dan nyamuk naik kat darat ni kan.. dan budak bandar macam Numi ni memang sangat alah dengan nyamuk. Sekali kene gigit mesti merah bagai kulit. huhu.. jadi Numi nampak minya Eden ni dalam almari dan pakat nak pakai dekat kampung nanti. Siap bagi mak mertua Numi try jugak tau.. heheh.

Baiklah, Numi akan share satu satu ye kelebihan minyak Garden of Eden ini : 


1. Tea Tree E Protects And Repairs Skin
100% Pure Australian Tea Tree Oil With Natural Vitamin E & Grape Seed Oil
Triple Action & Benefits :

  • Contains pure Australian Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia) with antibacterial action, known to help acne-prone skin.
  • Blended with concentrates of Natural Vitamins E and Grape Seed oils for added antioxidant protection
  • Gives the skin a moisturizing effects
Directions for usage : 
Clear concentrated oil with minimum scents
  1. clean affected area before application 
  2. apply small amount , twice daily, for optimum results
  3. avoid eye area. 

 2.Natur E Scar Serum
Improves Scars, Cracked Skin and Heels
 contains high concentration o pharmaceutical grade Natural Vitamin E with active ingredient d-alpha tocopherol (4000 iu) for increased potency and better scar recovery.
Besides Vitamin E  can protects the skin and assists in better scar tissue repair.

Expected results;
orange concentrate oil with balm scents 

  • Better scar repairs and recovery with less marks 
  • Skin feels immediately hydrated. Dry cracked skin, scar, and wrinkles appear softer and smoother.
  • Skin looks smoother and healthier. 

 Direction for usage:
applu 2-3 of sufficient amount to cover facial and body scars
apply morning and night as often as desired.
for better absorption apply after cleansing

 My review:

Okey, bagi Numi kedua-dua minyak ini mempunyai fungsinya sendiri. Minyak Tea Tree E tu memang best. Numi akan pakai minyak ini selepas mandi dan sapu  di seluruh badan untuk elak gigitan nyamuk. Syukur Alhamdulillah, setakat ini jarang lah nyamuk nak gigit Numi kecuali pada belah-belah petang. Sebab utama adalah minyak yang di sapu tadi telah serap ke kulit dan bauan pun dah hilang. Numi rekomen dekat korang untuk sapu minyak ini 3 kali sehari (pagi, tengahri dan malam)
Bagi Natur E pulak, Numi akan share dekat korang kaki Numi yang injured haritu dek kerana gigitan kucing kesayangan Benn. Habis tau luka bagai kaki Numi, dan adelah 2 hari tak boleh jalan. huahhaah. Bisa siot kene gigit kucing. Jangan lah mintak okey.
Jadi, untuk menghilangkan kesan parut gigitan dan cakarang kucing tu, memang amek masa jugak okey. Numi baru apply minyak ini dalam 3 hari, dah boleh nampak kesan.
Luka basah pun semakin kering dan boleh di kupas. tinggal nak hilangkan parut2 tu je lagi.

Chiayok Chiayok~! Harap lepas ni boleh dah pakai high heels seksi lagi eh..

Rating : 
4.5/5 bintang!!!!

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

www.gardenofeden.com


post signature

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe