The Croods, you all better tengok..

5:05 PTG

Bismillah
Assalamua'laikum
its been a while that my blog is dull without any entries kan, so ni nak share sikit pasal cite The Croods. dia baru kuar dalam last week, if im not mistaken. so, me and my friend went to the Cinema. tak ingat, sebab banyak sangat dah cinema yang dia ajk pergi kan, ermm, kalau tak silap dekat OU kot. haa, betul lah tu. ingat kan dia tu nak ajak tengok Django, tapi rezeki dia tak de kan. so how about The Croods jer.
cita ni kalau tengok dari trailer dia memang jelas menggambarkan pasal kekeluargaan kan. macam mana dorang nak survive pada zaman batu tu. sepanjang movie tu memang korang tak kan rasa bosan dan mengantuk, sebab nya banyak scenes yang menarik dan bila tengok dia punya grafik yang sangat cantik dan smooth jer kan. hahah, aku ni tak tahu nak panggil gambar tu apa.
bapak nya, seorang yang sangat mengikut peraturan dan sangat tidak suka benda baru. maksudnya New Things. tapi anak perempuan nya memang suka benda baru dan sifat ingin tahu nya tinggi. so, tugas bapak nya adalah untuk protect familynya daripada apa2 bahaya, sampaikan bila ada benda baru jer mesti akan diendingkan dengan Mati.

 these are the Croods family. 
 ni scenes masa first time dorang jumpa dengan api. sebab before ni dorang tak pernah ada sumber cahaya kecuali matahari tau. so, bila dah tengok api, dorang macam terpegun. :) 
ni adalah masa gempa bumi melanda, dorang kena lari masuk dalam gua dorang yang sepatutnya jadi tempat perlindungan dorang kan, tapi time tu, bila gempa bumi melanda, gua dorang pun hancur dan dorang jumpa satu permandangan hutan yang droang tak pernah tengok sebelum ni. 

binatang ni adalah binatang peliharaan Guy. dia merangkap tali pinggan g jugak . yang best nya dengan haiwan ni dia suka sebut. 'tet tet teeeeeeeeee...' kira ayat ganti untuk 'tadaaaa...' dah la comel. heheh.. 

ni time dorang sempat lari dari bencana alam,, pindah ke seberang benua. tapi hanya tingga bapak nya aje yang ,masih kat pulau ke sebelah kan. :)

ok, korang masih belum faham kan pasal cerite ni, takpe2. korang masih boleh lagi pergi menonton nya sendiri ke panggung wayang yang terdekat ok. tak rugi tak tengok dan tak rugi jugak kalau tengok bagi yang minat cerita kartoon kan. range movie ni, 9/10 k?
ok lah, sampai disini sahaja entry aku hari ni. esok update lagi.

assakamua'laikum.

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe