Resipi: Fried Spaghetti

11:35 PG

Bismillah
Assalamua'laikum.
pagi ni numi bangun awal. kelas pagi lah katakan. ingat nak masak apa untuk lunch tengahhari nanti kan. memandangkan kami tak balik rumah nanti, so, masak awal lah.
for today, numi masak Spaghetti Goreng.
ini resipi nya:

  1. Spaghetti 
  2. Sosej potong halus
  3. Carrot potong halus
  4. Extra Virgin Olive oil
  5. Baby Kailan potong halus
  6. Lada Hitam
  7. garam dan perisa secukup rasa
  8. Butter
  9. mayonis
cara buatnya.. 
Spaghetti rebus kan sampai lembut. tos kan kalau dah lembut.
Panaskan kuali, letak butter dalam setangah sudu gitu, biar dia cair. lepastu korang masuk kan sosej, goreng kan sampai dah masak. masuk kan spaghetti dalam pan, gaul hingga rata. masukkan carrot, lada hitam, extra virgin olive oil, garam dan perisa secukup rasa. biar je kejap then masuk kan baby kailan dan mayonis. gaul hingga rata.. 

walllah.. siap~!  ni gambar curi2 ambik masa dalam library. heheheh. so ini lah bekal numi and reen harini.. simple, sihat dan senang..
Selamat mencuba!!!!!!!!!
muka pelik dalam library

Assalamua'laikum. 

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe