Febuary 2013

12:19 PTG

Bismillah
Assalamua'laikum. bulan Febuari, kejap je kan, tahun 2013 ni dah masuk bulan 2, then tahun ni pulak adalah tahun lompat. pendek aje, dan bulan march pulak adalah majlis perkahwinan kazen aku, dan juga mulanya semester baru. hehe, memang cepat.~ bukan?
ermm, untuk majlis kawen kazen aku ni, mama aku sibuk aje nak buat baju untuk majlis dorang. bagiku, untuk majlis kawen dorang, biar lah ahli keluarga dekat sahaja yang menggunakan baju tema. aku? ermm, rasanya tak perlu, tapi mama berkeras jugak untuk beli kain. so? ni kira baju untuk raya lah kan. heheh, sebab aku mau baju warna pink untuk raya ni. tapi tema majlis dorang ni ialah biru.. aku decide nak buat baju warna pink, then kain nya warna biru.. heheh, adik aku pulak? mama cakap nak kami sepasang baju. memandangkan kami ni sama size dah. heheheh, so, baju pun sama jugak. adik aku pun dah sama besar dengan ku. cuma dia tak bertudung lagi aku bertudung. kalau tengok dari jauh, orang aku fikir, dia tu kakak aku. hahahha,, ye lah tu.. ke aku yang perasan muda. heheheh..

untuk tudung pulak, aku kiranya nak try buat tudung sendiri, kira na buat half moon punya selendang ataupun  shawl bentuk D. just perlu beli kain, then jahit sisinya, and then hias ikut kreativiti sendiri. aku memang dari dulu lagi nak try buat tudung sendiri. rasanya hari ni kot mama nak ajak aku pergi beli kain tu. hehehe,, seronok sangat kalau dah bab2 shopping ni kan.. tunggu ok.. kalau dah siap nanti aku cerita lagi. semangat ni nak beli kain. rasa tak sabar pulak. weee...

rasanya hari ni tak banyak sangat benda nak buat, pagi pergi bank, rumah nenek then g kafe makcik aku di pending tadi. ingatkan nak poret pasal sorang staf dorang tu. heheh sanggup datang dari jauh untuk lihat sendiri orang tuan badan tu. hahahah.. poret pasal apa? adelaaa.. heheh.  dan petang ni nak gi beli kain dengan mama. harap2 tak jammed lah jalan.

k lah people, malam kelak aku update lagi, libe broadband lembap sangat ni. assalam. :)

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe