diari hari Semalam

9:14 PG

Bismillah
Assalamualaikum.

cashier Numi..

hari ni kerja, hurmmm, ok la, not bad tak de lah penat sangat. sebab customer datang sikit2, tapi sepanjang masa ada je customer. tak macam 5 hari lepas, memang berduruk jak customer datang. tak mo lah cite sal kerja. ni nak cerita pasal cerita lucu sepanjang perjalanan nak hantar Hani kat rumahnya. aku dah adik ku memang pantang kalau bertemu tak buat lawak. tmasa nak masuk ke kawasan perumahan Hani, aku cakap kat dorang, apa kata kalau aku tak nak pusing kan stereng ni, biar rempuh jer pagar polis ni. dorang pun cakap lah, boleh jer, buat jalan lurus baru..
ok, lepas tu aku tambah lagi, kaaulah kan stereng kereta ni tak boleh pusing. macam mana nak belok simpang? lepas tu adik aku ni, imaginasi nya tinggi sangat kot. dia pun cakap lah, kite kena mintak tolong orang alihkan tayang kalau  nak belok kan kereta. dan setiap simpang kena buat macam tu. normah apa lagi, memnag dia gelak sakan. sebab tak pat nak magine macam mana nak pusingkan tawar, kalau nak masuk simpang. tak kan lah nak luruuuus je kan. semua nak repuh, segala kereta, pagar, polis(polis yang jaga gate tu) dah stall2 burger kat tepi jalan kita main redahhhh aje. hahahahah, memang kami gela sampa kuar air mata. hurmm, bagi korang tak delah lucu angat kan, bagi adik ku, dia boleh ketawa lguling2 dalam kereta. eheheheh, aku ni, gelak2 jugak, tai kena jugak tahan, takut kena serang asma time driving. nayaaaaa,, ade nanti tak pasal2 orang kena buat CPR kt aku..
esok, aku cuti, so plan esok nak kuar g jalan2kat area2 pasar. nak cari angin. walau pun dah lama balik Sarawak, untuk kali ni aku belum lagi kuar pergi kemana2. waterfront belum, UiTM di Hatiku belum, Hopoh belum, Satok belum, Spring belum, pasar Satok baru belum.. walaupun dekat aje dengan tempat kerja aku sekarang ni. so, esok ingat nak pergi ke tempat2 ang aku cakap kan tu. sekejap pun jadi. banyak kenangan aku bersama sama si dia dulu.urmmmmmmm... KLMJ balik.. ok stop numi...
haaa, tapi pagi,, aku terjumpa balik dengan Ex aku mase sekolah menengah dulu. cinta monyet lah katakan. dulu dia antara boy aku yang paling hensem. ala2 chinese jer, mata dia sepet, kulit putih.gigi tersusun rapi. itu masa lima tahun yang lepas lah. sekarang, selepas lima tahun kemudian. masa aku ambik order tadi,dia tanya kat aku, eh, aku macam kenal jer dia ni. bila diamati. haaaaa,, mata dia tak berubah.. aku kenal matanya. cuma secara fizikalnya, dia dah makin chubby.. perut boroi sikit. hurmm, then aku terus lah teringat lagi masa aku tingkatan 4 dulu, dia pernah cakap, Jangan lah chubby, nanti tak cantik.. hahah, memang, hubungan aku degan dia hampir 2 tahun lebih, bila aku dah form 5  dan habs belajar, dia pun hilang entah kemana. aku pun tak cari dia. sebab aku tahu dia dulu playboy dan aku playgirl. so, masing2 tak susah nak putuskan hubungan. sekarang bila tengok keadaan dia yang chubby, aku hanya senyum saja. masing2 ingat apa yangpernah diluah dulu.  dia juga sempat tanya aku, dah kahwin ke belum.. hahah, muka aku dah kawen ke? mungkin jugak lah, bila cincin emas di jari manisku. semua orang ingat aku dah kahwin. so, do not mess with me ok. hehhe bini orang ni.. but, siapa suaminya? masih lagi tanda tanya besar kat situ. sooo, azman, aku dah tau kau sekarang berkawan dengan kawan adik2 ku. memang kecik jer kuching ni. mungkin nanti aku akan jumpa En. Azlan lagi. mungkin, sebab tadi ada orang yang iras2 dia. pakai kereta Mers  Compressor. berbaju polo. sama jer, tapi mushtahil dia tak ingat aku.. conclusion is, he is not Mr Azlan. kalau tak memang seronok lah aku lepak dengan dia. dah2. mata pun dah mengantuk. hope esok dapat g tempat2 KLMJ aku tu.

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe