Tips Kekal Sihat dan Cantik

11:20 PG

Bismillah
Assalamualaikum


ask request by Neneng, and Pinah, dorang nak tahu sangat apa yang numi pakai kat muka numi, sebab licin. heheh( licin ka?)
ok girls, this is the tips:

  1. awal pagi minum air mati ( ya bahasa sarawak refers to air suam). at least 2 teguk gitu. untuk detoxified your body ok.
  2. make sure b4 turun kelas tu pakai sun block or cream spf 20.
  3. guna payung kalau keluar tu. tak delah dapat direct contact dengan matahari.
  4. pagi ambik vitamin C. itu yang paling baget sekali) sebab kandungan dalam vit C tu memang khas untuk avoid penyakit selsema, batuk or apa2 lah. lagipun boleh melicinkan kulit gitu.
  5. makeup dengan sederhana. sebab kalau numi sendiri pun pagi2 kena pakai krim anti spot, untuk hilangkan spot kt muka, foundation, eyeshadow sikit, eye liner, blusher and lip glose or lipstick.
  6. bila dah petang tu, dont just cuci muka ja, kena buang dulu segala kotoran di muka tu dengan makeup remover and milky lotion. 
  7. time mandi cuci lah muka sambil berselawat ok? and up2 kan lah bahagian yang korang nak up kan, contoh: pipi,dada and bontot.. heheh
  8. dah mandi, pakai toner. untuk mengecikkan pori muka, mengecutkan  jerawat dan memastikan muka kita bersih.
  9. minum air banyak! at least 3-4liters a day. numi minum TeaMix from Herbalife untuk kekal aktif dan membakar excess lemak dan seharian makan.
  10. ambik supplement, yang sekarang numi ambik Cocoa Collagen Power Plus and Evening Primerose oil. untuk stabilkan hormon and mengatur sistem dalaman kita.
  11. lagi satu, kurangkan makan burger,air sirap or apa2 yang mengandungi kadar gula, ajinamoto, minyak and garam yang banyak. sebab rambut korang akan gugur nanti. 
  12. minum fresh juice everyday, untuk add more vitamins in your body. contohnya numi akan minum either carrot juice, honeydew, or watermelon juice.
  13. lastly: buat exercise dalam bilit, macam strecthing2 badan tu, atleast 5 min ka, sehari. untuk pastikan pengaliran darah dalam badan.

ok girls,  thats all lah tips2 dari saya.kelak kamek padah gik.. ok?
hope you can apply it in your daily life.



You Might Also Like

2 Orang Positif

  1. awal pagi ya kira pas bgun tdo ka apa mie?

    BalasPadam
  2. aok deng. awal pagi ya time bangun2 tido, encelang jak mata , terus minum air.. sak pas ya ktk kompom terbobos. hehehhe

    BalasPadam

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe