First Day of Job (training process) - 16/04/2012

6:59 PTG

Bismillah
Assalamualaikum cintaku semua.hari ini Numi start kerja. First time doing real job, outside from my  study scope. Chemical Engineering. memang mencabar.!
its not easy ok. doing business and finding sales. it need training and and development. ya da Numi belajar time subject Human Resource. lawpun ngantok ngantok, still masih dapat ingat ok.
all right, back to what i do today. first day, gambra sikit. cakap pun tunggang terbalit, dan im shaking. praktis macam mana nak cakap dengan customer. wah.. memang susah hoo,
walaupun Numi memang suka bercakap, tapi bila ada script untuk cakap, tu yang buat kita nerves. rasa macam acting jer.
but its fun though. doing new thing. learning to speak fluent in English. meet more people.
kan? korang pun akan rasa nerves time mula-mula tu. sebab tak biasa kan cakap dengan orang luar. tapi tu lah, apa yang korag belajar masa study dulu, korang boleh terapkan, time presentation, explaining. rugi jugak yer, time presentation final project dulu Numi tak master benar2 apa yang di kaji. sekarang baru rasa regret.
but no worry guys, tu time study kan. sekarang kita kerja. suka kena up lagi one level. semua lah kena up, level of confidence..level of responsible. hardworking. ok? jangan malas malas ok. nanti susah nak dapat sales. orite peeps, tu jer untuk hari ni, sebab ada homework that i have to do. so, will be writhing soon..
ni nak tinggalkan satu gambar untuk korang.

today's outfit. oren gitu lorh.. 
wassalam..
P/s: rindu kepada tunang ku kian membuak sekarang. semoga gigi nya cepat sembuh ok.. kalau susah sangat kan, cabut jer gigi tu.. kan? huh


You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe