tugas hari ini

4:11 PTG

Assalamualaikum, hai korang. pagi ni hari Isnin, konvo budak budak lepasan diploma sem lepas. ramai gila yang datang, sume pakai baju kebangsaan, parents hadir dengan senyuman yang membanggakan. tidak lekang lansung senyuman yang ku lihat pagi tadi. seawal 7.30 pagi youth floor sudah pun dibanjiri manusia. hari pertama konvo kan, mana tak nya. aku pulak, tengah bergegas ke pejabat kolej, berlari-lari lagaknya.. untuk melapor diri awal.. hurmmm, sampai pun lebih awal dari biasa. jam 7.40 yer, aku datang ke pejabat hari ni, semangat habis.! budak SKP len pun datang awal jugak.
then, pagi tu masing masing tak tau nak buat apa kan. sampai jam 8.30 baru kami di beri tugas. melipat semua kain cadar yang tak dipakai didalam stor tu. melambak yer. xpat dikira, memang banyak. tenaga kerja pulak semuanya perempuan. kiteorang melipat kain2 tersebut dengan penuh cermat, macam lipat ken baju kat umah jer aku tengok.
budak SKP laki pulak, dok buat tak tau jer yang kain cadar kat kiteorang ni melambak jer! lansung tak tengok, or pandang yang kiteorang ni memang tengah memerlukan tenaga kerja lelaki untuk bawak semua kain yang dah berlipat.
aku paling sakit hati lah dengan B. ape tak nye,  die tu dok dengar lagu jer dekat handfon die. dah tu kuar jalan jalan kat toiletm, baca news, tido, and etc! semuanya lagak macam bos. budak laki yang len pun sama.. buat sengal jer. ada tadi, sorang tu, aku tak tau sape namanya, sebab die jarang cakap kan dengan pempuan. budak tu pun sama jugak. datang kat kiteorang. then just duduk tengok. bukan nya nak tolong ikat kain2 yang melambak ni. kakak2 SKP yang len buat macam tak kisah jer, akui dan kak naz jer yang ase tak puas ati kat dorang. setakat pagi tadi atorkan kunci tu, ape lah sangat.~ huh.. biarlah. mentang2 hari ni ramai yang tak de, dorang pun nek lemak lah.

tapikan, yang best nya, penat lelah kiteorang terbalas, bial ada sorang akak tu die belanja kiteorang makan. hihih,
ase best sangat, hari ni ada orang yang pemurah macam akak tu. semoga dia di murahkan rezeki dan dipanjangkan umor.

petang ni, budak SKP len g kolej untuk bukak cadar, tapi kan ada sorang tu, lansung buat donno jer~ huh! sengal tol lah. dah lah sengal badan, tambah lagi sengal ngan budak nie. kiteorang semua memang tak suke pun dengan die tu~  ahli JPK pun semua tak suka! menyampah lah! dah lah, malas ku nak cerita sal die nie lagi, saja jak nak mengurang asa sik puas ati ngn nya ya!

so, malam ni, kita nak buat apa ya? hah! sambung balik col semua peserta ke sabah. so far ramai yang tarik diri. ramai jugak yang tak jadi nek gunung Kinabalu nie. haha, aku apetah lagi, memang tak layak nak nek gunung. lom sampai setengah gunung dah semput. so sekarang,sesiapa yang berminat nak nek gunug kinabalu bersama kiteorang boleh lah contact saya yer. mesej pun boley~ bayaran pun murah.. :)

ok lah, ni jer untuk entry hari ni.. daa.
(mood:im soo happy today)

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe