Tips from Nenek, mak dan Udak.

11:10 PTG

assalamualaikum dan selamat malam korang. numi petang tadi dah tido sepetang petang. huhu, so, nampak gayanya memang susah lah nak tido balik pas nie. lagi lagi sekarang dengan cuaca yang tak menentu. kadang kadang panas, kadang pulak sejuk. hurmm, bek lah, kita terus jump ke main idea of the entry keyh, sebenarnya pagi tadi numi dah kena bebel oleh my mum, nenek dan my aunt (udak)
Bukan apa, dorang tu dok risau tengok numi sekarang dah single mingle kan, huh. apalah nak di gautkan sangat. im still young, right. still many choices in front me. dont just jump into one serius relationshi. tengok lah sekarang, apa suda jadi. haaa, padan lah dengan muka kau numi~ sendiri cari pasal.
Tapi sekarang hidup numi lebih bebas, walaupun terkadang ada ketika numi akan teringat dengan nya. bak kata nenek aku tu" jangan lah kau tu melaboh diri kau ke tempat yang salah, nanti sendiri merana"

tu nasihat dia yang aku takkan lupa yer. tau... maksud melabuh tu bermakna korang g berlabuh kt mana mana perlabuhan guna kapal besar tu, heheh, tak de lah, gurau saja, maksud melabuh yang di bilang oleh nenek ku itu ialah bagi diri mu kepada sebarangan orang. faham semua? tu memang lah, haa, lagi satu nasihat dorang, tak perlu laki hensem, asalkan dorang dapat berik kau kebahagiaan, nanti sapa senang? kau jugakkan, biar laki tu jaik, asal diri kau tu yang cantek. huhuh, ingat apa? taste aku ni tahap gitu yer. kita sekarang kena lah pandai pilih teman. janagn lah sampai ada cacat selamanya tu, bukan bermaksud numi nak hina dorang, memang tak da. huhu, plezz forgive me if my word is wrong.
dah, melalut dah aku nie, better kita jumpinto conclusion. cheewah, macam cikgu english pulak.. ok, sekarang the moral of the story is, jangan bercinta lama lama, nanti korang banyak gadoh.
second: bercinta selepas kawen, insyaAllah berkat hidup korang
third: cari lelaki yang boleh jamin masa hadapan korang
forth: cari lelaki yang hormat orang tua dia dan kita sekali dan dapat bergaul mesra antara satu dengan yang lain, nanti xdalah korang rasa  dia tu macam tunggul jer law bersama family kita.
fifth: cari yang pelawak. insyaAllah, korang akan sentiasahappy bila bersama
sixth: jangan melabuhkan diri dengan orang sebarangan, nanti padah yang menerima.
seventh: teruskan hidup kalau dah break, its not the end of the world. mungkin Tuhan dah tunjuk yang hubungan korang memang sampai sini saja, dan jodoh korang mungkin hanya sebagai kawan baik.

harap semua nasihat dari orang tua ku akan ku gengam dan akan ku caari kebahagiaan di dunia dan di akhirat kelak. aminn..
k lah nak try tidur dulu.. selamat malam semua.. :)

You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe