My suggestion for our final trip 1

7:46 PG


The Final semester proposal (OVERVIEW ONLY)



DATE 08 OKTOBER 2011 TIME: 0719PM


Assalamualaikum dan hai ktkorg.. hari tok kmk dah mula polah survey untuk kita pun final semester trip.


My suggestion is pun trip ya adalah 6 hari 5 malam. 3 malam di kl and 2 malam di pulau langkawi. Hehe. Tiket flight kinektok tengah ada promotion bah. Tadik kmk cek on 25 april -30 april. Tiket pergi rm57 include tax, anb balit rm87 include tax. Mun sik silap. Murah ya bah..~ yalah kita knk book awal untuk dapatkan tiket yang murah ya. And about hotel, kmk da survey juak beberapa tempat di sekitar kl yang murah and exclusife pun hotel. Kita untuk family pun room rm170 untuk 6~7 orang. Murah giler ya keyh. Selalunya rm 340 bah. Tapi ya tek di langkawi lah. Mun di kl, kmk sarankan kita ke Cube hotel. Ok juak lah bilit nya, untuk family pun room about hundred something juak.


Tapi transportation kita di kl yang menjadi masalah, adakah kit amok berjalan kaki menggunakan kemudahan awam or kita sewa van? Mek asa, better kita k LRT untuk ke tempat sekitar kL. Mun nak ke Genting, kita knklah amek taxi or sewa van untuk sehari ya.  jangan risau, mun dah rami-rami bayar, sik berasa gilak lah belanja nya. Keyh keyh. 


Mun nak ke langkawi kelak, kita ada banyak option, antara kita nak nait guna train ke kedah.and nek taxi about rm 7-8 ke kedah jeti. Or mok nait bas yang terus ke kedah jeti. Perjalanan guna train takes about 11-12 hours, meanwhile using bus will take us about 8-9 hours. Kita ada satu lagik pilihan, iaitu guna flight yang hanya mengambil masa 1 jam atau kurang. Tambang nek train is about rm 30++ perperson. Mek sik sure nya adalah untuk ruangan katil or tempat duduk.


So, ya jak lah yang kmk dapat padah dolok, proposal sebenar kmk akan dapatkan dalam minggu depan, insyaAllah,ktk orang just ready the flight money sahaja. Kmk akan confirmkan tarikh and harga tiket pergi balit kita. Dalam cadangan is on 3rd of April until 8th april 2011. Sebelum sabahan balik sabah.. 





You Might Also Like

0 Orang Positif

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe