My Busy Week With JPK TERENGGANU

12:59 PTG

Assalamualaikum wbt. lama giler asa nya numi tak update blog. sekarang ni busy memang gila lah sebab banyak benda nak diuruska. macam-macam hal yang jadi. salah satnya, lepas habis final tu, ada family day lah, then budak  budak JPK Terengganu datang kat Sarawak.. tu lagi satu pengalaman yang JPK SARAWAK susah nak lupa. kenangan bersama dorang tu. sporting wei.. bukan student jer, pegawai pengiring pun sama. tapi sayang, masa tu sangat mencemburui kiteorang. Se macam singkat gila.. banyak sangat mistake yang kiteorang buat disebabkan beberapa hal.
ok, numi nak cerita cikitlah perjalanan program dorang kat cini, mulanya budak2 JPK Terengganu ni guna bus tau, bertolak ke Johor.tu dorang nek bus law tak silap. then, the next day dorang nek flight dari Senai ke Kuching. dorang tiba malam, jam 10, hari Khamis. peserta yang ikut memang ramai, dalam 33 orang tambah lagi 3 orang pegawai pengiringnya. sesampai je dekat U,dorang diberi bilit dekat Gading, sama level dengan kiteorang. cuma penggunaan tandas je yang len.
Esoknya, hari Jumaat, dorang ada buat sukaneka sikit. numi tak pat nak join sebab ada SKP kan, so yang handle sukan tu ialah Eafa, Ida, Fridden, Awang, Pie, Syed, Kak Steph dan Mirul. tapi malangnya, pagi tu hujan lah pulak.. so, games tu dorang tunda sekejap.tunggu hujan berhenti dorang start men game balik. antara games yang dorang men ialah galah panjang, futsal, bola beracun, letak bola dekat belakang dan banyak lagi. best jugak lah tengok dorang ni men. sebab masa numi datang tu dorang dah start men futsal.
then, pada belah malamnya ada malam bersama  PPP dan ada perbincangan lah antara kiteorang. malam tu numi yang jadi MC. alahaiii, punyalah nerves upanya jadi mc.. tak nak dah nak jadi mc. kata-kat alauan pun bertaburan. hhuuhuh



the next day, awal awal pagi dah bertolak ke Serikin. best! dapat shopping banyak. aku ni law dah ada cash kt tangan memang tak ingat nak berjimat. haha... petang tu dorang g Satok, unutk membeli belah kat pasar minggu satok, dak pada petangnya dorang g melawat Taman Sahabat. Numi suka g taman Sahabat, sebab cantek sangta. first time g pun dengan Shahrizi.dan pada belah malam nya pulak dorang g The Spring Shopping Mall. Nak shopping lah katekan. tapi tak danya, numi sempat angkut sebuah novel jer."Dan Hati pun Berkata" novel yang best! rugi aw, korang lau tak bace...








hari ahad, kiteorang badak dorang g melawat ke Jong's Crocodile Farm dan ke Semenggoh. tapi hari tu, tak sempat nak pergi ke Semenggoh sebab masa makan untuk orang utan dah tamat. lagi pun, kiteorang memang berebut dengan masa. ase macam cepat gila tau..








Esoknya pulak, dorang g melawat ke Pasar Satok untuk beli ikan terubok masin. murah tau, kat sini ikan terubok masin. tu lah keistimewaan sarawak ni. ada kek lapis nya yang sedap dan ikan terubok masinnya yang masin berlemak-lemak. dah habis bershopping, kiteorang  g ke Santubong. nak pergi ke Permai Beach Resort dan ke Kampung Budaya Sarawak. best ! mandi laut walaupun air surut. tapi dekat citu kiteorang men bola beracun air. heheee, best sangat.. dekat pool pulak, kiteorang redah air sejuk tu, macam air laut jugak. sebab kan air pool tu lah aku sampai sekarang flu. alahaaaaaiii... sekarang terima padahnya, g kerja dengan keadaan yang tak sihat.








 

 last day dorang memang sedih tua. sebab kiteorang lambat mesra rakyat. memang lambat. tu pun disebabkan ada masalah antara jpk sawak. dah ah, malas nak cakap. tapi memandangkan masa dekat SCV and DAMAI tu kliteorang dah mula rapat, memang terasa sangat lah ketiadaan dorang tu. huhuhu

ada beberapa event yang tak da dalma gambar tu. contoh g satok, so, harap2, korang faham2 jer lah keadaan dekat satok yang haru biru tu..
ni serba sikit lah cerita sal program lawatan nuhibbah uitm terenganu ke uitm sarawak. hope dorang datang cini lagi nanti.

You Might Also Like

1 Orang Positif

  1. kak naumi....mmg bes trip ary 2..miss u guyz..^_^

    BalasPadam

Blog Design By Naomie. Dikuasakan oleh Blogger.

Follow me Via Bloglovin'



Google+ Followers

Facebook Page Naomie Licouz




Subscribe